ГЕРБ и СДС ще бъдат в един отбор за местните избори в Пловдив на 27 октомври, обявиха главният секретар на СДС Илия Лазаров и Менда Стоянова.

„Между двете партии е сключено рамково споразумение за взаимна подкрепа и работа, което е продължение на направеното за евроизборите – консолидация на всички десни, включително когато се правят политиките. Ние сме сестрински партии, заедно сме в ЕП, имаме сходни програми. В Пловдив СДС има кандидати за кметове в 3 района, има кандидати за общински съветници,  но по отношение на кандидата за кмет те категорично подкрепят кандидата на ГЕРБ г-н Димитров” , каза Менда Стоянова

„НИС взе решение за задължителна подкрепа на кандидатите на ГЕРБ в петте големи градове на България, сред които и Пловдив. Упълномощен съм от името на президента Петър Стоянов да кажа, че застава зад кандидатурата на г-н Димитров“ каза Лазаров и допълни, че Петър Стоянов скоро лично ще заяви подкрепата си. „При максимална мобилизация СДС може да осигури между 3000 и 5000 гласа за Здравко Димитров“, пресметна Лазаров.

Кандидатът за кмет от благодари за подкрепата и уточни, че в бъдеще ще се работи, за да може Пловдив да се управлява от десни партии. Димитров декларира, че има намерение да работи със СДС заедно и в бъдещия Общински съвет, което е за доброто на Пловдив. “Гарантираме, че това, което ще правим, е добро” – каза Димитров. 


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here