Коментар на Светослав Пинтев във Fаkтоr.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова днес премина всички разумни граници в бесния си устрем към властта. Неистовото й протягане към  нея и досега  беше грозно и будеше тревога, но вече

започва да става страшно

Отбелязват го и тези, които добре я познават.  „Цинично е да се катериш към властта по труповете на трагично загиналите хора край Своге“, както се изрази лидерът на АБВ и дългогодишен ключов играч в БСП Румен Петков.

Стреснаха ли тези сурови думи на доскорошния съратник др. Нинова? Накараха ли я да осъзнае, че пресоли брутално манджата, от която тя самата се кани  да яде, да не кажем , че я натъпка с отрова. Ни най-малко, тя реши да покаже, че едва сега започва… А това е един много опасен път за партията й.
Днешната  реплика на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна към мнозинството:

“17 души убихте!” 

е една от най- безочливите прояви на своеобразната необолшевишка месианска мания, изразяваща се основно в обвинителен патос, която партията развива под нейното ръководство.
Не, че преди това я нямаше, но при Нинова нейните измерения добиха ярката и незабравима партийна окраска, която добре познаваме от „развития социализъм“ и жестокостта му към Империализма.
Това е стряскащото.  Наред с безочливия отказ да се смириш пред жестоката смърт на хилядите, които организацията ти е причинила.

Нейните днешни думи са наистина своеобразен връх на синдрома на „вината и мезетата“, формулиран преди години пак от същата трибуна, но от Филип Боков. Но Нинова вече атакува яростно, тя иска властта, защото

Демокрацията уж я отне от партията й

Ни повече, ни по-малко. Нищо, че последните 28 години Партията пак управляваше с поставените си лица, смучеше кръвта на народа, при който се кани да слиза, с разположените на всеки километър червени милионери. А този народ разбира чудесно това и се е запасил с големи сопи неокастрени, както се изрази по този повод политологът Огнян Минчев.

Дали изобщо Корнелия Нинова си спомня за 19-те жертви на катастрофата, при която автобус падна от мост на главен път Русе-София край Бяла през 2006 г. Тогава на никого от правителството на Сергей Станишев   не му и мина през акъла да си подаде оставката.  А и някой не я поиска. Шофьорът на камиона, от който започва кървавия кошмар, превозвал 30 тона жито – 10 повече от допустимото, беше единственият осъден.
Премиерът и лидер на БСП по онова време Сергей Станишев  просто прекрати предсрочно посещението си в Португалия , като с това се приключи отговорността на властта по случая. Тогава Корнелия Нинова бе зам. министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика,  като отговаряше и за държавния резерв; търговията с оръжия и офсетните споразумения, свързани с доставки на армията. Явно тогава

не й и било до обвинения в убийство

Червените все по-открито демонстрират безпределно арогантно чувство на безнаказаност, което  звучи в стилистиката на Мирчо Спасов, а не на европейска партия. И това ги води в посока диаметрално противоположна на тази, към която си мислят, че са тръгнали.

Мнозина в червената върхушка и сякаш вампирясват и надушват кръв по 9 септември.  В такива моменти те видимо губят здрав разум и всякакво чувство за самосъхранение. Очевидно изобщо не си дават сметка как гледа на това безпримерно безсрамие огромната част  от народа, при който се канят да слязат.
Иначе не биха си позволили точно в дните преди 9 септември да обвиняват други в убийства.  И то

на 5 септември

Годишнината от обявяването на война от СССР на България. Дата, която смазва България за дълги години, защото отваря вратата на БКП към властта и над 70 годишната й безнаказаност.  Един кошмар, който още не е свършил.

Ала сега годината не е 1944-та. И тук изобщо не става въпрос за това има ли виновни за катастрофата край Своге във властта. Може и да има.  Виновните трябва да бъдат обвинени и безмилостно наказани, особено, ако са там. В това няма никакво съмнение. Но е почти невъзможно да си го представим, защото Темида още е със соцдрешките си. Моделът  властниците да са на завет от кого беше наложен, г-жо Нинова?

Въпросът тук обаче е , че инстинктите за самосъхранение при БСП са изчезнали.  А нагоните към смъртта на Столетницата, агресията, насилието, разрушението – Танатос, както ги нарича Фройд, ескалират с веки изминал миг.  Ако Корнелия Нинова беше Хари Потър можеше да се каже, че вади даровете на смъртта и чрез тях ще унищожи Волдемор. Но тя е лидер на БСП, а тази партия твърде много напомня за него.
Страстта прави хората слепи, казвали древните римляни. Особено страстта към властта.

Заглавието е на “Политика в Пловдив”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here