“Това е най-лошият бюджет за последните 13 години. Вината на новото управление е, че се задоволява със статуквото. Данъците растат, дават се и нереалистични стойности за събирането им. Отправяме сериозни забележки към Здравко Димитров и заместника му Илия Кирчев.Защо не се дават пари за освежаване на ясли, детски градини и читалища? Имаме няколко въпроса към ръководството относно новия бюджет. Защо проекти като “Модър-Царевец”, ул. „Даме Груев, пробивът под Водната палата, продължението на бул. „Македония“ имат 0 лева реализация?,  попита на пресконференция днес лидерът на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев.

Времето на разказване на хубави приказки трябва да приключи. Трябва да се покажат насоките, които Пловдив ще се развива през следващите 15 години”, призова Инчев. Той посочи образованието като приоритет, както и  реализирането на ключови инфраструктурни проекти. Групата на ВМРО в ОбС ще предложи и в бюджета и 500 000 лв. за бутане на незаконни постройки в етническите махали.

“Кухи обещания, излъгаха десетки хиляди пловдивчани, строителство – надолу, култура и спорт – надолу. Общината е затормозена от пари. Бюджет 2020 де факто ни казва, че няма да има нито едни нов обект, който да бъде завършен. Бюджетът е една голяма дупка. Това е бюджет на застоя и илюзията. Нека господата, които управляват, да кажат какво ще стане след 2022 година, когато ще бъдат спрени парите от еврофондовете”, коментира бившият общински съветник от ВМРО Камен Шишманов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here