Пловдивчани все още не провяват интерес към кметските избори наесен, показа проучване на местната социологическа агенция „Неохрон“.Те все още не са запленени и от евроизборите, които са след два месеца. Причината за това е липсата на официални кандидати и затова тестваните имена в проучването са предполагаеми играчи на есенните избори.

Въпреки това тенденциите са ясно очертани – политическата сила ГЕРБ, която управлява Пловдив, има подкрепа от 43 процента – безспорен лидер пред всички останали –  БСП е с 12 процента, ВМРО – 11, а НФСБ, партията на Славчо Атанасов, събира  едва 4 процента. Това ясно показва отношението на пловдивчани към управлението на града.

Пловдивчани дават своята положителна оценка за развитието на града. На въпрос: „Каква е цялостната ви оценка за развитието на града през последната година?“  53 процента отговорят „добре се развива“, а 27 „изостава по вина на общинското ръководство“. Това е сериозен ръст на доверието в местното управление в сравнение с 2015 година, когато на същия въпрос резултатът е бил 42:35.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here