Президентът Георги Първанов бе посрещнат с шумно освиркване в мига, в който започна словото си в Пловдив по случай 123 години от Съединението на България.  Това се случи на 6 септември  2008 година. С викове “Гоце” и плакати с надписи: “Този празник не е ваш”, “Долу тройната коалиция”, “6-и не е 9-и септември”, активисти на ДСБ се опитаха да заглушат словото на президента, в което той правеше паралел между историческите политически събития от 1885 г. и 2008-а.

Паралел вероятно ще направи и Румен Радев днес в Пловдив. Почти сигурно е, че в деня на Съединението на България, българският президент ще говори за Разединение, което извади хората на улицата. Радев ще каже, че в неговия отбор няма лоши хора, те са от другата страна на барикадата и срещу тях трябва да се хвърлят камъни. И ще бъде освиркан, ако каже, че няма нищо общо с Разединението.

Това трябва да очаква първият български президент, използвал криминалния контингент за битка с изпълнителната власт.

Радев е на сериозен изпит в столицата на Съединението. Този път не идва вече като президент, а като въстаник. Формално ще говори като държавен глава на несъществуваща, според него, държава. При това положение не е ясно и защо трябва да идва. Предполага се, че ще събира въстаници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here