16572_9

 

Три месеца сред изборите ГЕРБ най-после наказва онези от членовете си, които в предизборната кампания открито се обявиха срещу кандидатурата на Иван Тотев и подкрепиха Здравко Димитров. Изключени от партията ще бъдат около 70 души.

Сред изгонените   са бившите общински съветници  Сузана Николова и Здравко Ангелов, сегашният съветник Ангел Ангелов, бившите депутати Величка Шопова и Зоя Георгиева, както и Анести Тимчев, който водеше предизборния щаб на Зико.

Предложенията за изключване са дошли от районните организации на ГЕРБ. В черния списък са и всички кандидати за общински съветници от коалицията “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, които са членове на ГЕРБ.

Деликатна остава ситуацията около самия Здравко Димитров, който е член на ГЕРБ и не е предложен за изключване. Всичките му помагачи обаче отиват на партийната гилотина.

Зико загуби катастрофално изборите и се беше упътил към политическото небитие, но сложни пазарлъци го направиха областен управител. Както обича да казва: “Знаеш ли кой седи зад мен”. Така  Бойко Борисов влезе в ролятата на медиатор, за да се установи политически мир в Пловдив.  И сега е неприлично областен управител да понесе партийно наказание и да остане на поста си. Борисов засега го съхранява като партиен член и губернатор. Това вероятно ще продължи до първите по-сериозни сътресения в партията.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here