Ако Сергей Станишев не бъде кандидат за евродепутат на БСП, партията може да загуби 200 000 гласа, прогнозира бившият червен депутат  Георги Божинов. Сегашният червен депутат Александър Симов заяви днес, че не иска Станишев в листите. “В партията има много хора, кито се плашат от сянката на президента на ПЕС”, отвърна Божинов.

„Подобен тип изказвания не са премерени и вредят на БСП. Тези хора са полудели! Михаил Миков и Янаки Стоилов бяха обичани от електората при своето време. Те бяха отстранени от партията по волята на един човек, който получава внушения отвън. Парламентарната група на БСП е тотално обезличена. Там няма човек, който да каже, че се допускат грешки. Всички треперят, за да не би да има предсрочни парламентарни избори и те да не са в листите”, коментира Божинов.

“Аз съм изненадан от подобен тип изказвания като това на Александър Симов. Те са вредни за БСП и за резултатите на предстоящите избори. Имам своя прогноза, която не съвпада с тази на платените социолози. Те казват, че било много важно какви ще бъдат процентите на предстоящите евроизбори между първите две партии – ГЕРБ и БСП. Ако левицата загуби 200 000 гласа спрямо последния парламентарен вот, ще бъде катастрофално. Ако и ГЕРБ загуби 300 000 гласа с подобни коментари, каквито прави Симов, ще станем свидетели на политическа криза. Не знам кой кандидат ще бъде по-вреден за листата, но такъв тип констатации от страна на Александър Симов могат наистина да доведат до катастрофални резултати за левицата”, казва още бившият депутат пред Faktor.bg.

“Аз съм притеснен от такива приказки, защото те се изговарят точно когато Сергей заговори за „черните кучета“ пред аудиторията. Станишев започна да извежда ПЕС от летаргията за половете, за джендърите, от онова блато, в което ПЕС е затънала от години и беше импотентна левица. Подобен тип изказвания като това на Александър Симов са много по-вредни за електоралната подкрепа, а на мен ми е странно, че Станишев се атакува точно сега? Ако БСП загуби над 200 000 гласа на предстоящите европейски избори, това ще бъде най-верният критерий за много неща и ще има огромни последствия за БСП. Някои хора вероятно се плашат, че Сергей Станишев може да се върне начело на БСП, но не съм мислил много по този въпрос. Сигурно се плашат от сянката му”, коментира Божинов.

1 коментар

  1. Защо тея вместо да търкат наровете по затворите определят политиката и дискурса в България?
    Защо тази терористична организация БСП, която е забранена със закон не е още разпусната, разследвана и съдена за престъпления срещу човечеството?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here