“Демокрацията е най-ценното нещо. Всеки човек има право да иска по-добър живот. Затова и протестите са нещо нормално. Ето защо ние, политиците, трябва да чуваме мнението на хората и да търсим начини за удовлетворяване на техните искания”, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя посети Първомай, където се изгражда нова структура на ГЕРБ, която да е боеспособна за предстоящите парламентарни избори. Заедно с нея в града дойдоха областният управител Дани Каназирева, депутатът ген. Константин Попов и областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев.

Те бяха посрещнати от Асен Кичуков, ръководител на местната структура на ГЕРБ и председател на Конфедерацията на тютюнопроизводителите в България. Пред събралите се на площада граждани Цвета Караянчева говори за актуалната политическа остановка в страната.

„Хубаво е когато някой критикува властта – да отбелязва и какво е направено за България през последните 10 години. Този период съвпадна с управлението на ГЕРБ и по време на него страната се преобрази. Построиха се стотици километри магистрали, подобри се средата за живот във всички населени места, над 600 млн. лв. се дадоха за образователна инфраструктура, всяка година устойчиво се увеличават доходите. Доказахме, че знаем и можем да развиваме България по европейски. Разбира се, винаги може и още“, коментира Караянчева.

„Икономиката на страната растеше с големи темпове, но тогава дойде коронавирусът и светът изпадна в криза, която нямаше как да ни подмине. Лесно е да подадем оставка сега, но нали държавата ще трябва да продължи да работи и да предлага ежедневно решения за облекчаване на последиците от пандемията“, каза Караянчева.

Тя отбеляза, че сред мирно протестиращите граждани със справедливи искания се забелязват и някои стари муцуни, които са се провалили в политиката, а сега искат да влязат във властта през задния вход. „Дори съм уверена, че Румен Радев вече има готов служебен кабинет. Той е най-големият разединител на нацията от 30 години насам, макар и в Конституцията да има разписани съвсем други функции. Единение не се постига с вдигат юмрук“, уточни представителят на ИК на ГЕРБ.

„Няма значение, че кметът на Първомай е от друга политическа сила, правителството на Бойко Борисов винаги е готово на диалог и да помогне където е нужно“, каза още Караянчева и отбеляза, че в общината са дошли около 60 милиона лева в последните години.

Областният управител Дани Каназирева съобщи на жителите на Първомай, че в ход е проект, който градът отдавна чака – реконструкция на моста, който е в окаяно състояние и спъва притока на инвестиции в Първомай. Каназирева отбеляза и другите големи проекти другите големи проекти в областта.

„Мога да обещая, че на следващите местни избори ГЕРБ ще победи в Първомай“, обърна се Асен Кичуков към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. „В момента изграждаме силна структура и сме готови за промяна на града, в който нищо не се е случило в последните 20 години, въпреки парите, които правителството е отпуснало“ каза още Кичуков.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here