Представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта, около 300 души, се вливат в политическия проект на Цветан Цветанов “Републиканци за България”.

Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС, заяви Георги Пилев, член на СДС от Южен централен район.

Според него сините, начело с ръководството им, абдикирали от политическия живот, а в редиците на Съюза на демократичните сили имало тотална липса на партиен живот.

„Над една година не е свикван висшият орган на партията във времето между Националната конференция и Националния съвет, който трябва да формира партийната политика. Контролният съвет, който следи за изпълнението на устава на партията също не е свикван от над две години, въпреки подадените жалби. Всичко това ни навежда на мисълта, че решенията в СДС се взимат авторитарно и е нарушен демократичният принцип в партията“, категоричен беше Георги Пилев.

Той добави, че сред електората и симпатизантите на синята идея се наблюдавало силно обезверяване и хората тълкували политиката, която води националното ръководство като отказ от идеите, заради които бе създаден СДС.

„Нашата дума не се чува на Национален съвет. Член съм на СДС от 30 години и така не е било, даже и телефоните не си вдигат“, коментира бившият председателят на СДС-Пловдив Никола Хаджийски.

„Заради това представители на 15 общини от областта и 6-те района в Пловдив, около 300 членове на партията, направихме детайлен анализ и стигнахме до решение, че в рамките на СДС не можем да получим политическа представителност на структурите, които са в областта. Така решихме, че единственият вариант да защитим идеите на нашата политическа общност е да потърсим политическото си бъдеще в друг политически субект. От всички политически субекти в публичното пространство, най-близък до нас идейно и геополитически ориентиран е проектът на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, посочи Георги Пилев. Проектът на Цветанов бил ориентиран силно вдясно и с евроатлантическа насоченост.

„Смятаме, че този проект може да консолидира евроатлантическата общност в България“, подчерта Пилев.

За БТА по телефона Тони Симидчиева, една от учредителите на СДС в Пловдив, заяви: “Няма да оставим СДС да умре и няма да скърбим за тях. Заради тези хора трупахме години наред негативи и сега ще трябва да възстановим всичко разрушено от тях”.

“Ние обираме техните негативи  в момента за всичко чко, което направиха те в организацията през всичките тези години, сега на нас ще ни трябват два пъти повече години, за да върнем доверието на хората. Така унищожиха район “Южен” навремето, като дойде Хаджийски, унищожиха и структурата в “Тракия”.

Те са една шепа хора, които просто да си заминават, ние няма да скърбим за тях”, това заяви Тони Симидчиева, председател на СДС в града. 

“СДС в Пловдив няма да умре, имаме си структура. Тези хора беше крайно време да си отидат, защото нанесоха непоправими поражения”, коментира още Симидчиева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here