sotir_cacarov

Нямам впечатлението, че Христо Иванов напусна министерския пост с облекчение. Нещо повече. Мисля, че при него имаше доста голяма разлика в поведението, в начина на говорене и използваните думи в зависимост от мястото, на което това ставаше. На масата ми в офиса съм говорил с него и с Радан Кънев много нормално, на експертно ниво и без напрежение”, коментира  главният прокурор Сотир Цацаров по Нова тв . Според него  имало разлика между разговорите на Христо Иванов в премиерския кабинет и от парламентарната трибуна. “Цялото говорене на представителите на ДСБ е срещу прокуратурата. Трябва ли главният прокурор да мълчи, когато Радан Кънев ежедневно си плакне устата с мен. А Иван Костов – той определено не случи на главни прокурори”, каза още  Цацаров.

“Проблемът при нас е липсата на присъди за корупция по високите етажа на властта. Много станаха оправданите. Някои ще кажат, че прокуратурата е виновна. Какво обаче правят политиците. Например със случая на Христо Бисеров, те го освободиха от Народното събрание, той си тръгна. Направихме каквото можахме по това дело”, разкри главният прокурор.

“Искането за екстрадиция на Цветан Василев отдавна е изпратено на сръбските власти. Ако трябва да отговаря от името на сръбския съд и сръбските власти – отговорът е не. Да, истината е, че се бави неговата екстрадация. Не мисля, че цялото развитие на екстрадиционното производство до момента, навежда на някакво друга мисъл. Екстрадиционното производство се бави необосновано дълго”, обясни Цацаров.

Делян Пеевски ще бъде разпитван заради твърденията на уволнената съдия от Софийски градски съд Румяна Ченалова, която твърди,че  един  кмет е водил кандидати за председатели на съдилища при бизнесмена и депутат от ДПС.

Цацаров изрази недоумение защо Румяна Ченалова е толкова словоохотлива пред всички медии, а когато трябва, това което казва да бъде записано в протокол за разпит, единствените й думи са “Не знам” и “Не помня”.

“Записите между “двете каки” Румяна Ченалова и Владимира Янева са пускани услужливо, изчислено във времето, според съответната конюнктура и болна тема на деня. Записите не са СРС, а манипулация, която определени сили използват, за да дестабилизират ситуацията”, коментира Цацаров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here