Главният прокурор Сотир Цацаров  влезе в директен сблъсък с президента Румен по шпионския скандал, който вече трети ден тресе държавата. Радев вчера поиска  неоспорими доказателства за вината на обвиненините в шпионаж  русофили и срещна твърдия отпор на Цацаров.

„Ако следствието не предостави неоспорими факти, ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарий“, каза Радев и едва ли не се обяви за защитник на обвинените. „Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите“, каза още Радев. За капак неговият ментор Решетников получи 10-годишна забрана да влиза в България.

Тази остра критика стана повод днес главният прокурор Сотир Цацаров да отговори от парламентарната трибуна на държавния глава: “Беше направено искане да се представят неоспорими факти (за арестите и обвиненията в шпионаж). При цялото ми уважение към това искане и към автора на искането му по отношение на представянето на неоспорими факти, неоспорими факти се представят пред съд. Те не се представят пред други държавни органи. Не, защото тези органи трябва да бъдат омаловажавани и да не бъдат уважавани, а защото такава е Конституцията на страната.”

Обвинител №1, без да назовава името на Румен Радев, му отговори: “Ако ние сме започнали това разследване, ние сме с ясната отговорност, че трябва да представим неоспорими факти пред българския съд и ще се опитаме да го направим”. 


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here