Приемане на отчета за 2018 година и бюджета на „Пловдив 2019“ за тази година породи атаки срещу Фондацията на днешната общинска сесия. Опозицията атакува, че се харчат луди пари ,а насреща няма нищо. Съветниците от БСП и Обединени патриоти не бяха доволни от поднесения отчет и настояваха точката да се отложи и хората от Фондация „Пловдив 2019“ да си свършат работата. В крайна сметка и отчетът и бюджетът бяха приети от съветниците.

Слави Георгиев от ОП стигна най–далеч  в обвиненията, като каза, че нищо не е видял след шумотевицата около откриването –  друго не се случва и културният календар на Общината бил по –посещаван от събитията на на „Пловдив 2019“. „Къде ги правите вашите събития – по мазетата ли, та не ги виждаме“, упрекна Георгиев. Той обвини ръководството  на Фондацията, че с одобрените проекти е натикала самобитната пловдивска култура в ъгъла, а дала път на проекти на неолиберализма – нечувано за консервативен Пловдив.

Парите, дайте да видим парите, които харчите, но с подробни разбивки, а не така, както сте ни ги поднесли  накуп и нищо да не се разбере, призоваха от БСП, ОП и отломките от Реформаторския блок в  ОбС.

От Фондацията обещаха по-подробни отчети. Така ги посъветва и Радослава Ташкова, шеф на групата съветници от ГЕРБ и зам.-председател на ОбС.

След  десет месеца Пловдив няма да е Европейска столица на културата,а съветниците още не са разбрали кой поръчва музиката и кой плаща – все нещо не е ясно, все нещо не са разбрали. Сбъдват се очакванията, че проектът  „Пловдив 2019“ е идеална платформа за предизборни битки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here