Али Байрям (Бранимир Иванов) пада от листата на ДПС за идващите местни избори.
Али Байрям (Бранимир Иванов) пада от листата на ДПС за идващите местни избори.

 

Сериозна политическа сила стои зад  учредяването на   „Движение  за благоденствие и възход“ в Столипиново и това дава основание да се твърди, че тази  ромска партия ще бъде регистрирана . Наблюдателите в квартала  сигнализират за сериозен финансов  ресурс , с който новата партия ще бъде щедро подкрепена. Инициаторирите на движението Октай Шериф, Дервиш Хасан  и Емил Иванов се разделят с ДПС и тръгват на сериозна битка с  доскорошните си партийни другари.

Учредителите твърдят, че нито общинското ръководство на ДПС, нито общинските съветници  Али Байрям, Антон Карагьозов и Джамисет Джафер са оправдали очакванията на хората от Столипиново и другите етнически квартали. Личното облагодетелстване  е било приоретет за тримата  и след  местните избори  нито един от тях няма да е в Общинския съвет. Срещу тях има недоволство както от  централното ръководство, така   и от местните структури. Гласуването с ГЕРБ по възлови въпроси също отежнява положението на тримата.

В средите на ДПС се успокояват, че отцепниците нямат потенциал да се изправят  на изборна  битка  и засега се отнасят високомерно  към  амбициите им и дори се правят, че нищо сериозно  не се случва.  На пресконхференция в Пловдив  евродепутатът  Ангел Джамбазки от ВМРО обяви, че внимателно следят случващото  се в Столипинова  и са обезпокоени.  Но това е тяхната стандартна политическа игра , която няма нищо облщо с тенденциите в  Столипиново, а и никой няма да ги питат какво мислят по въпроса.

Каквото и да се случи обаче, ударът ще понесе ДПС.Събирачите на  гласове в Столипиново   прогнозират, че  движението  ще се прости  поне с едното си място в местния парманет за сметка  на другото движение.По-смелите  очакват две места за „Благоденствието“.

Новата ситуация  бърка сметките и на  другите партии, тъй като  покупко-продажбата става доста сложна.  Новите играчи са решени да играят самостоятелно , но това не изключва рамо  за големия победител, който и да бъде той.

Партия само за местните  избори. Това съмнение се засилва от липсата  на  по-големи амбиции  и поведението на учредителите, които се крият . Сега се договаря цената, на която  тази партия може и да не се случи.

 

 

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. Али Байрям (Бранимир Иванов)
  ____________________________

  Да наричаме нещата с истинските им имена, а 🙂

 2. Събирачите на гласове в Столипиново прогнозират, че движението ще се прости поне с едното си място в местния парманет за сметка на другото движение.По-смелите очакват две места за „Благоденствието“.
  ……………………………………………………………..

  И ся ко прайм ? Провала е пълен и абсолютен

 3. На местната власт искам да кажа. Тотев да се взима в ръце, че това ако е истина – майка ни жална !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here