“Транспортния проект на град Пловдив се превърна в отдушник на всички. Отдушник за политическо говорене, за цялата ни негативна енергия, за всичко лошо. Факт е, че всеки има мнение по транспортния проект”, казва кметът Иван Тотев в интервю за Plovdiv24.bg.

“Нека обаче не забравяме, че и велоалеите, модерните светофари, които поставихме, таблата по спирките – това също е транспортният проект.Проблемът на Пловдив е, че през 2005г. градският транспорт на града беше продаден. Ние реално не управляваме транспорта си. Нашия транспорт контролираме чрез договори, които за съжаление доста често не се изпълняват. Мисля, че вече в новия мандат би било време да се прекратяват договорите на някои от превозвачите.

Много е скъпо да направиш общински транспорт. В Пловдив цената на билета е 1лв. – най-евтиният в България, абонаментна карта струва 16лв. – също най-евтината в България. Стараем се да поддържаме ниска цена на услугата за гражданите.Премахването на кондукторите за момента е невъзможно, просто защото не всички автобуси са оборудвани – няма друга причина, системата работи”, каза Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here