trakia_dogovor

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров подписа днес в Министерството на труда и социалната политика договора за спечеления проект по процедура „Независим живот“, който ще осигури през следващите 2 години грижи за над 50 човека с увреждания и самотните хора на възраст над 65 години, живеещи в района . Изпълнението на проекта ще стартира още в първите дни на новата година.

По проекта ще  бъдат назначени 27 служители, които ще помагат на хората в нужда за ежедневните им потребности, свързани с хигиена, хранене, почистване на жилището, както ще ги подпомогнат и в социалния им живот като посещения на паркове, клубове на пенсионера, лечебни заведения и др. Ще бъдат назначени още рехабиилтатор и психолог, които ще работят с потребителите в зависимост от техните нужди.
Проектът предвижда и закупуване на специализиран транспорт, който да осигури възможност за придвижване на хората с увреждания извън техните домове.

„Реализирането на този проект е много важно, защото освен подобряване качеството на живот на тези наши съграждани, той ще им даде възможност за по-пълноценен социален живот“, сподели кметът на района Костадин Димитров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here