Тотев: Ще изкараме мандата с госпожа Петкова, но без партията майка

„Нямам конфликт със Савина Петкова, но само напомних с какви политически възгледи трябва да е председателят на ОбС, след като градът се управлява от ГЕРБ. В Общинския съвет две трети от съветниците се определят като десни хора, сред които е и госпожа Петкова. Затова не премам приказки от нея за партията майка, нямало леви, нямало десни“, коментира днес кметът Иван Тотев по повод острите думи, които каза от трибуната на ОбС на сесията в петък. Тогава той заплаши Савина Петкова със снемане на доверието и излъчване на председател от групата на ГЕРБ – с ясно изразени десни политически възгледи.

„В лични разговори съм й правил забележки, че не може да говори по този начин председателят на ОбС, но тя мислеше, че се шегувам. Затова й го казах публично от трибуната“, поясни кметът.

„Госпожа Петкова е интелигентен човек и много добър професионалист, добър председател е, работи добре с всички групи. Аз съм доволен от сътрудничеството ни, тя е част от управлението на града. Не смятам, че ще стигнем до смяната й, напротив – убеден съм, че ще изкараме заедно мандата, но без партията майка“, допълни Иван Тотев. Той не бил съгласен да чува,че Пловдив се управлява от някакви неидентифицирани субекти. „Градът се управлява от дясната партия ГЕРБ“, напомни кметът.

 

Един коментар