За пореден път кметът Иван Тотев  показа и коментира мащаба на ремонтите, случили се по ОП “Региони в растеж” в зоната между бул. “Княгиня Мария Луиза”, бул. “Източен” и бул. “Марица юг”.

„Мащабът е огромен. Булевард “Марица юг”  е едно от местата, претърпели видима промяна.Той не беше нищо повече от една паважна улица, от място за преминаване и свръзка на “Столипиново” с моста на Панаира. Тук много рядко можеше да се види човек, имаше велосипедисти, каруци, но не и майки с деца, които да разпускат и да използват пространствата за почивка. Промяната е значима. Това показва какво може да се случи с правилното идентифициране на зоните с цел промяна и използване на евросредства за случване на тази промяна”, коментира Тотев.

„С конкретния проект е постигната и още една цел – приобщаването на река Марица, довеждане на хората до нея, превръщане в крайречната зона в предпочитано място за разходка. И това се случи. През почивните дни тук има стотици хора, на тяхно разположение са нови за града инициативи и обществени пространства, включително и стените за катерене”, каза още Тотев. Според  негохората се доближиха до реката. Укрепени саподпорните стени, подменена е настилката на пътя в участъка от Водната палата до бул. “Източен“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here