Вътрешнополитическа разправия започва в ГЕРБ, стана ясно от изказване на Димитър Николов, кмет на Бургас и член на Изпълнителната комисия на партията. “Сега предстоят сериозни анализи по структурите и градовете в страната. Навсякъде по места ще се направят срещи с ръководството, ще се вземат решения, може би ще се разделим с някои от ръководителите по места“, посочи Николов. “Имаме известни слабости в региона на Ямбол, на Добрич, на Плевен, Видин и много други места. Ще има поемане на отговорност, рокади, лансиране на нови решения – нищо по-различно от вътрешнополитическия живот“, добави Николов.”Г-н Борисов благодари на г-н Цветанов за свършената работа досега и темата приключи. Мисля, че трябва да се подходи  с уважение и разбиране към решението на г-н Цветанов“, каза още Николов.

Относно лансираната идея да не се избира нов заместник-председател на партията на мястото на Цветан Цветанов и функциите му да бъдат поети от Изпълнителната комисия той заяви: “Изпълнителната комисия е органът, който е ангажиран с вземането на решенията по отношение на управлението на процесите в партията. Това е решение, което ще бъде взето от ръководството и не виждам никаква драма в това“.  

Разчистването на сметки в ГЕРБ става след победа на евровота и преди местните избори. В партията се коментира, че това ще е от грубите грешки на Борисов точно, когато местните структури трябва да са единни за спечелване на изборите наесен, ако Борисов иска това, а не нещо друго. Директивата му е да се налагат млади лица  и постепенно отстраняване на всички, които работиха за 12-те победи на ГЕРБ на местни, парламентарни, президентски  и европейски избори.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here