България се нуждае от промяна, но неразумната промяна намирисва. Това заяви в интервю за БГНЕС писателят и сценарист Владо Даверов.

Даверов смята, че в момента наблюдаваме смяна на поколенията в политиката, която обаче се извършва с измама.

„Отново се използва младостта, неопитността, алчността на младите харвардски възпитаници и жаждата им за власт. Но безспорно виждаме смяна на поколенията, младите им повярваха. Те искат промяна и промяната е необходима“, заяви сценаристът и в същото време предупреди: „Но неразумната промяна намирисва, особено когато се ръководи от такъв шмекер като нашия президент Румен Радев, зад който без никакво съмнение седят руските тайни служби.

Самият Даверов си е представял по друг начин промяната, а не тази, която носят Кирил Петков и Асен Василев – „тези двамата обикалящи като Ленин и Сталин с възторжени физиономии, излъчващи комсомолски възторг“.

„Можем да говорим за поколенческа промяна, но каква е тя. Много добре знам кои можеха и след илюзорната победа на комунизма, защото тя все още не се е състояла, да следват в Харвард. Това са децата на ония“, заяви Даверов.

В едно нещо писателят и сценаристи вижда напредък: „Царят обеща, че ще ни оправи за 800 дни, а те за 360. Напредваме с оправянето, все по-бързо ни оправят“.

Даверов коментира и рекордно ниската избирателна активност, която регистрирахме тази неделя.

„Последното гласуване въобще не го броя, то е абсолютно нелегитимно заради изключително ниската избирателна активност. По-рано когато им изнасяше много обичаха да говорят за тихата съпротива на негласуващите Сега казват, че няма значение, защото тези, които са социално ангажирани са гласували. Винаги гласувам, но не съм социално ангажиран. Не споделям виждането, че когато ни е изгодно е така, а когато не ни е изгодно е иначе“, каза той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here