Многобройните посетители в градинката на площад „Чехов“ отново могат да ползват чешмата. Тя бе възстановена със съдействието на кандидата на ГЕРБ за кмет на район „Северен“ Стоян Алексиев.  

„Много хора от различни възрастни се събират в кварталните градинки и е обяснимо желанието им да има питейна вода. Тези дни бяха възстановени   чешмите в парковете „Луксор“ и „Надежда“. Предстои пускането и на чешмичките в парка при кръстовището на ул. „Иван Рилски“ и ул. „Панагюрище“, както и в парк „Сърнена гора“, каза кандидат-кметът за „Северен“.

Последните осем години, откакто Стоян Алексиев е директор на общинското предприятие „Градини и паркове“, броят на чешмите в Пловдив е увеличен почти двойно и сега те са над 50. По негова инициатива към тях бяха монтирани електрически механични устройства, чрез които водата тръгва автоматично в часовете, когато в парковете има хора. Така се предотвратява разхищението на безцененния природен ресурс, а и се пести от сметките за вода, които плаща общината.

Кандидатът за кмет е категоричен, че ако на местните избори на 27 октомври получи доверието на гражданите, ще вложи цялата си енергия в работа за района, така че „Северен“ да стане най-доброто място за живеене в Пловдив. ГЕРБ е с номер 43 в бюлетината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here