Президентът на ПЕС Сергей Станишев отпада от листата на БСП за евровота. В нея обаче влиза началникът на кабинета на президента Иво Христов.

“Листата на Корнелия Нинова е един голям подарък за ГЕРБ.”, коментира Сергей Станишев преди пленума на БСП. Той посочи, че лидерът на БСП Нинова е избрала не диалога, а конфронтацията.

“В решението на Корнелия Ннинова има логика и тя не е елементарна. Иво Христов е началник на кабинета на Румен Радев. Включването му в евролистата за кандидат на БСП със сигурност е съгласувано с президента. По този начин Иво Христов да бъде поставен на избираемо място е своеобразно хвърляне на политически мост за институционално политическо партньорство между енергията на президентската институция и енергията, с която БСП се опитва да се препозиционира от класическа до момента социалистическа партия от европейски тип в по-близка до консервативното националистическо ляво пространство. Без това непременно да бъде вменявано с понятието национал-социализъм, по същество БСП прави точно такава стъпка“,заяви пред Faktor.bg журналистът Георги Коритаров.

По пътя на логиката може да стигнем, че Румен Радев е бил информиран за намерението на Корнелия Нинова да не поставя в евролистата името на президента на ПЕС Сергей Станишев. Можем да говорим за разширена стратегическа формула на партньорство между президента и лидера на БСП, чиято цел е тотална подмяна не просто на БСП, но и на уплътняване на формулата „Решетников“. Румен Радев стана президент именно след популяризирането на формулата на ген. Леонид Решетников, според която спечелването на „Дондуков“ 2 беше първа стъпка пред преориентацията на българската външна политика от проевропейска и проатлантическа към добронамерена и функционално зависима от руските геополитически интереси. Това, което се случва, отново е доказателство за препозициониране, а най-вероятно има за цел да се опре върху електорална енергия, генерирана от тези две нови направления. Едната е по линията на енергията, избрала Румен Радев за президент, а другата е онази енергия на националсоциализма, която е предпочитана платформа от БСП. Аз не бих избързвал с оценки, че с подобна листа и с изхвърлянето на Сергей Станишев левицата ще загуби. БСП по-скоро ще разчита на още подготвени немалко изненади, с които да си създаде спечелване на тези евроизбори, но не на основата на европозитивна кампания, а на пропутински евроскептицизъм. Именно заради това опонентите на левицата трябва да са нащрек от това, което прави БСП“, коментира още Георги Коритаров.

Шок. Открит антидот против затлъстяване!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here