Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-кметът Георги Титюков дадоха старт на изграждането на спортен комплекс “Дунав” на бул. “Дунав” 124. Новият спортен център на Пловдив, който ще бъде изграден на мястото на спортна зала “Дунав”, ще се строи от фирма “Пирс – Д” ООД.  

Спортният комплекс ще има две тренировъчни зали с обслужваща сграда и спортни игрища на открито, осветление, озеленяване, паркинг. В момента там тренира пловдивският тим “Аеробика-АМД”, както и други спортове – балет, карате, художествена гимнастика. В сумата от малко над 4 000 000 лв. се включва и събаряне на старата зала “Дунав”.

Първият етап включва  проектиране на нов многофункционален спортен комплекс, зала, обслужващи и спомагателни помещения и благоустрояване на прилежащата площ в рамките на имота, плюс изпълнение на СМР на ново строителство, като се запазва съществуващата сграда.

Вторият етап предвижда  разрушаване на съществуващата сграда и изпълнение на СМР по благоустрояване на прилежащата площ, изграждане на спортни игрища, детски площадки, зони за рекреация и други. Общият срок на изпълнение е 360 дни за строителството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here