“Премиерът Борисов лично се се зае с кампанията на ГЕРБ, класическа кампания на успехите и класическа мобилизация анти-БСП. Тези фотоси, видеа от автомобила, който той кара, ги разглеждаме и метафорично. Това символизира кой кара влака, кой кара автомобила в ГЕРБ”, коментира социологът Боряна Димитрова в предаването „Лице в лице” на Би Ти Ви. “Тезата на БСП, че ще се бори за предсрочни избори се оказа недостатъчна за европейските избори. Те имат един единствен фокус”, каза още Боряна Димитрова.
“Освен един активен Борисов имаме и един незабележим Цветанов, но….Ако съдим по неговата Фейсбук активност става ясно, че Цветанов всеки ден е на няколко срещи, а това са изборите на твърдите ядра, на организациите. Тази активна работа на г-н Цветанов не трябва да се подценява”, посочи Димитър Ганев от социологическа агенция „Тренд”. Има технологично объркване на част от симпатизантите на левицата заради „Коалиция за България”, от която е част АВБ.  Ще има коефициенти взети от БСП”, допълни Ганев.

“Не е невъзможно ГЕРБ да победи, но по-вероятно е БСП да го направи. Неизвестен фактор е Борисов. Как тази седмица се отразява на социологическите проучвания неговата активност? Пресоли с присъствието си или се показва като големия мъж, ще разберем в неделя. Борисов блестящо играе, но направи огромна груба грешка – присъедини президента към БСП”, анализира социологът Андрей Райчев.

“Не смятам, че всичко е предрешено. На една писта играят ВМРО и ВОЛЯ. Голяма част от избирателите Марешки може да вземе от БСП. Това е кампания на амплитудите, забелязваме Браунови движения”, посочи Боряна Димитрова.

“ДПС преди 2 години получи рана в сърцето. Тя се казва Лютви Местан, който взе 100 000 гласа. За ДПС тези избори са като контролен преглед на стадиона. За тях цифрата 350 000 е сакралната. Ако мине тази граница, са вътре”, смята Андрей Райчев.ВМРО са малко над ръба. Има нови избиратели, които са нестабилни и Джамбазки трябва да трепели до последно”, предупреди Райчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here