С писмо членовете на 619 основна партийна организация от район “Тракия“ призовават социалистите да излязат и да гласуват на предстоящия пряк избор за председател на БСП на 12.09.2020 г. Те смятат, че “Резултатите от този избор ще покажат истинското съотношение на силите между управляващите БСП в Пловдив и членската маса.“ Писмото е адресирано до новоизбрания лидер на БСП вПловдив Георги Гергов.

Ето пълният текст на писмото:

До новоизбрания председател на Градския съвет на БСП г-н Георги Гергов от членовете на 619 ОПО, район “Тракия”, гр.Пловдив.

На 20.06 в нарушение на уставните норми и изисквания за провеждане на ОИК в БСП, бе проведена Градската отчетно-изборна конференция на БСП.  При закрити врата и условия,  противоречащи на традициите и Устава на БСП.На тази конференция Вие демонстрирахте своето отношение както към БСП като партия, така и към голямата част от партийните членове, като не допуснахте други членове като гости в залата, освен делегатите.За никого не са тайна манипулациите по време на ОИК в някои от районите, за избор на правилните делегати на ГрПК. Самата конференция премина без отчетен доклад на групата общински съветници и само с част от доклада на ГрКК. Защо?

По време на наложените епидемиологични мерки, Вие, г-н Гергов, излязохте със своя позиция по отношение на ГЕРБ и Правителството, че изпълнявали отлично функциите си, но дума не споменахте за огромната корупция и скандали, които тe ежедневно генерират. Това Ваше виждане бурно беше подложено на остра критика, както от членовете и симпатизантите на БСП в Пловдив, така и от много общински организации в страната. Отношение към Вашата позиция взеха и някой от пловдивските депутати в своя позиция. Това предизвика желанието на членовете на БСП за изключването Ви, г-н Гергов, от БСП. Единствените, които Ви подкрепиха, бяха ИБ на ГС, които, както всички знаят, са зависими от Вас, защото са Ви “на килимчето“. Покрепят Ви само тези, които Вие подредихте като верни – основно  общинските съветници и депутати и бивши изявени, но без бъдеще представители на “Позитано” 20.На ГрОИК Вие обявихте, че сте “размазали“ опозицията и говорите за обединение, което ще ни доведе до победа.

Наистина ли не разбирате, че откакто сте в ръководството на ГПО, БСП в Пловдив върви надолу? Това личи от всички избори,  както за местна власт, така и за парламентарни и избори за Европарламент. Вие прокарахте дълбока разделителна линия между ръководството на ГПО и обикновенните членове на БСП в Пловдив. Дълбокото разделение между ръководството и членската маса се получава също и в оценките към Националното ръководство, като целта е да саботирате прекия избор на председател на БСП. Дълбокото разделение между вас и членската маса е и в отношението на БСП като опозиция към ГЕРБ и Вашите напъни за колаборация с тази партия.Дълбокото разделение, което Вие създадохте е, че Вие си оставате външно тяло в идеологията на БСП. Вие сте оксиморон в БСП.Няма да Ви е простено, ако с действията си провалите присъствието на членовете и симпатизантите на БСП на тържеството на Бузлуджа.

Не само това – въпреки Вашето спонсорство за различни проекти в града и на църквата, не можахте да изкарате индулгенции за Вашата цел за лични облаги и използване на властта, които не остават незабелязани от обществото. Това личи най-вече и в отношението на гражданите на Пловдив, които Ви го показаха, когато се кандидатирахте за кмет и се наредихте на “престижното“ пето място. И това нямаше да е толкова важно, ако в случая не се отразява на имиджа на ГПО и на цялата Партия.Затова ние приканваме членовете на ОПО масово да гласуват в прекия избор за председател на БСП без страх и с отговорност за цялата Партия.Резултатите от този избор ще покажат истинското съотношение на силите между управляващите на БСП в Пловдив и членската маса.                

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here