Голям шум се вдигна, че една млада дама от Дупница не знае откъде изгрява слънцето. След кратко колебание май се спря на запад. И какво от това – спечели 2500 лева, а беше на косъм да удари 5000 в „Стани богат“. Дори не й трябваше да знае, че Анкара е столица на Турция, а не на Гърция. Куп нелепости с младата дама, голям смях. И какво е виновен водещият Михаил Билалов или пък БНТ, та си изливат яда върху тях. Водешият дори похвали момичето, че има усет, макар че нищо не знае.

А вие знаете ли къде изгрява слънцето в главите на днешните ученици? Тъй като новата дупнишка Мадона скоро е станала от чина.

Директори и учители трябва да си хвърлят шапките от радост, че техните ученици  се се редят на опашка за книга. Това е събитие, което засенчва  всеки патронен празник, училищна инициатива или изпращане на абитуриенти. Който говори за реформа в образованието, не е наясно, че реформата в главите на учениците отдавна е приключила. Преди време на Главната имаше хиляди ученици, които  даваха мило и драго да се отъркат  в пеша на блогъра  Емил Конрад и да вземат автограф на книгата „Нещата, на които не ни учат в училище“. Така било и в другите градове.

Любопитно  да се види какво проповядва  Емил. Тъй като от тези проповеди се е родила и тази книжка. На един от клиповете Емил е поканил леля си и  говорят за интернет. Тя, разбира се, приказва небивалици и двамата се заливат от смях. Това е. Ето на какво не ги учат в училище. Тези и други пропуски  в образователната система са събрани в тези клипчета и тази книжка.

Нито един нобелов лауреат не може да извие опашка от 3000 души на Главната. И на мачовете  вече няма толкова зрители.  Емил е реформатор, а реформираните му имат огромно доверие – до бой стигат,за да видят реформатора си. Директорите и учителите да не си хвърлят шапките от радост, а по-бързо  да признаят  „Нещата, на които не ни учат в училище“ за учебник, ако искат да видят опашка в училищата си. Защото положението изглежда ясно – учителката ми е демоде, учебникът е скучен, писането е отегчително  и  искаме таблети. Затова на Главната тогава имаше опашка от бойкотиращи образователната система.

Сега е ред на „Мбал Съм Му Мамата“.  Пропуснали сте го? Друг „блогър“ – Кристиян,  разказва полезни неща, играе  игри и съветва как се свалят мадами. Все неща, които не се учат в училище. Поредицата му точно така се казва: „Мбал Съм Му Мамата“.

Сега разбирате ли откъде изгрява слънцето? От запад, разбира се! А госпожицата от Дупница доскоро е била ученичка  и спечели 2500 лева от шоу за умни хора. Какво повече да искаме. Има ситуации, които са неспасяеми, трябва да признаем това.

 

1 коментар

  1. Пропускате да отбележите, че т.нар. ни “образование” е продукт на малоумната комунистическа система, продължение на която в момента е съветската тоалетна ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here