Слънцето може и от запад да изгрява, но“Мбал Съм Му Мамата“

Голям шум се вдигна, че една млада дама от Дупница не знае откъде изгрява слънцето. След кратко колебание май се спря на запад. И какво от това – спечели 2500 лева, а беше на косъм да удари 5000 в „Стани богат“. Дори не й трябваше да знае, че Анкара е столица на Турция, а не на Гърция. Куп нелепости с младата дама, голям смях. И какво е виновен водещият Михаил Билалов или пък БНТ, та си изливат яда върху тях. Водешият дори похвали момичето, че има усет, макар че нищо не знае.

А вие знаете ли къде изгрява слънцето в главите на днешните ученици? Тъй като новата дупнишка Мадона скоро е станала от чина.

Директори и учители трябва да си хвърлят шапките от радост, че техните ученици  се се редят на опашка за книга. Това е събитие, което засенчва  всеки патронен празник, училищна инициатива или изпращане на абитуриенти. Който говори за реформа в образованието, не е наясно, че реформата в главите на учениците отдавна е приключила. Преди време на Главната имаше хиляди ученици, които  даваха мило и драго да се отъркат  в пеша на блогъра  Емил Конрад и да вземат автограф на книгата „Нещата, на които не ни учат в училище“. Така било и в другите градове.

Любопитно  да се види какво проповядва  Емил. Тъй като от тези проповеди се е родила и тази книжка. На един от клиповете Емил е поканил леля си и  говорят за интернет. Тя, разбира се, приказва небивалици и двамата се заливат от смях. Това е. Ето на какво не ги учат в училище. Тези и други пропуски  в образователната система са събрани в тези клипчета и тази книжка.

Нито един нобелов лауреат не може да извие опашка от 3000 души на Главната. И на мачовете  вече няма толкова зрители.  Емил е реформатор, а реформираните му имат огромно доверие – до бой стигат,за да видят реформатора си. Директорите и учителите да не си хвърлят шапките от радост, а по-бързо  да признаят  „Нещата, на които не ни учат в училище“ за учебник, ако искат да видят опашка в училищата си. Защото положението изглежда ясно – учителката ми е демоде, учебникът е скучен, писането е отегчително  и  искаме таблети. Затова на Главната тогава имаше опашка от бойкотиращи образователната система.

Сега е ред на „Мбал Съм Му Мамата“.  Пропуснали сте го? Друг „блогър“ – Кристиян,  разказва полезни неща, играе  игри и съветва как се свалят мадами. Все неща, които не се учат в училище. Поредицата му точно така се казва: „Мбал Съм Му Мамата“.

Сега разбирате ли откъде изгрява слънцето? От запад, разбира се! А госпожицата от Дупница доскоро е била ученичка  и спечели 2500 лева от шоу за умни хора. Какво повече да искаме. Има ситуации, които са неспасяеми, трябва да признаем това.

 

Един коментар

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *