Видеокамери предстои да бъдат монтирани в паркове, на детски площадки и десетки невралгични места, а съвместни екипи на Шесто районно и “Общинска охрана“ ще патрулират из района. Това са част от мерките за повече ред и сигурност, набелязани на организираната от кмета на “Източен“  Иван Стоянов работна среща .Обсъдени бяха въпроси, свързани с нерегламентирания шум. Акцентира се върху проблема за чистотата, особено болезнен за квартал “Столипиново“. Там се очаква мащабна акция за почистването пред блоковете на ул. “Сокол“ и коритото на Марица.

“Няма да допуснем речното корито да се превръща в най-голямото нерегламентирано сметище в Пловдив, да се горят гуми, кабели и всякакви други отпадъци, които замърсяват въздуха в целия град“, категоричен е Иван Стоянов.

В “Източен“ вече са проверени наличните вулканизатори. Тъй като в “Столипиново“ се трупа боклук от целия град, от кметството ще внесат в общината предложение да се проверят пунктовете за смяна на гуми и в останалите райони. Стоянов напомни, че в края на ноември съвместно с “Чистота“ от реката бяха извадени хиляди гуми, но има още големи участъци за почистване, което трябва да стане възможно най-скоро.

Началникът на Шесто районно управление на МВР главен инспектор Николай Кирков информира, че в квартала са установени 7 незаконни пункта за вторични суровини. Те се намират и в незаконни постройки, които следва да бъдат съборени. На полицията, както и на другите институции, е ясен маршрутът на нарушителите и именно там контролът ще се засили най-много. Сред набелязаните спешни мерки е ограничаване на достъпа до речното корито. Част от дигите са разрушени умишлено и тяхното възстановяване е наложително. Предвижда се и обособяването на диги от бетонни панели.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here