slavcho-atanasov

 

Славчо Атанасов се отметна от твърдото си решение да гласува “против”  16-милиардния заем. Преди седмица той пръв излетя от стаята на Патриотичния фронт в Парламента и отказа да слуша обясненията на финансовия министър  Владислав Горанов. “Не мога да се съглася с подобно предложение, ще гласувам с “не” на искането за този дълг”, разгневено обясни пловдивският депутат тогава.  Днес той се подчини на решението на парламентарната група и гласува  “въздържал се”, което не е “против”.

Патриотичният фронт реши да лавира при гласуването, като преди него  декларира, че няма да подкрепи решението. “Въздържал се” не го измъква сух от ситуацията, но подкрепата на БДЦ даде повод да се твърди, че вече има знак за смяната на патриотите с БДЦ като партньор в управлението. Подобен сценарии заподозря и Радан Кънев. Той направи и най-интересното гласуване  днес – “против”, единствен от групата на реформаторите.  “Правя го, защото видях, че гласуването ще бъде успешно за дълга. На второ четене ще бъда “за”. Не искам обаче нито една стотинка да бъде открадната от тези пари. Моят вот е предупреждение към правителството”, обясни странното  си гласуване Кънев. Тегленето на заема беше одобрено със 161 гласа.

Радан Кънев продължава да отстоява крайно любопитната си позиция – да потупва умерено  управляващите, предимно  онези от Реформаторския блок, и да боде силно с остена  за общата политика на правителството. Очертава се като силен парламентарист, който рано усети, че  влизането му в изпълнителната власт е капан и  виртуозно се отскубна от него.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Днес той се подчини на решението на парламентарната група и гласува „въздържал се“, което не е „против“.
    Тва само в БГ политиката го има – въздържал се.

    Закакво си там бе аланкоолу – нмате мнение по жизненоважни въпроси >>?! Или да или не или се махайте

  2. Едва ли бих гласувал за него пак….

    Поредица неадекватни решения, въпреки че се справи добре през първите две години от мандата си….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here