„Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята“, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание за оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, както и другите оставки в правителството след скандала с новите апартаменти на властта. Той обаче уточни, че не иска оставката на Борисов.

Според Симеонов това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. “Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм”, каза Симеонов. Той смята, че това е връщане на времената в първите дни след 9 септември, когато хората са разстрелвани на улицата в слепоочието само защото са имотни.

“Фокусът се насочва последователно върху отделни хора и се стига до това обезкръвяване на това Народно събрание и няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят”, каза още лидерът на НФСБ. Според него Борисов има основна заслуга за процеса на обезкръвяване. „Защото приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт“, каза  Симеонов и  сравни процесите в държавата с времето на Великата културна революция на Мао Дзедун, когато се е разчиствал политическият елит точно с такива мерки и такива клеветнически кампании. “Ако някой от вас знае въобще за какво говоря. Надали сте чували за Великата китайска културна революция”, каза Симеонов на журналистите

“Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България са неизчерпаем източник и непрекъснато се генерират от някъде. Делян Добрев е кадърен, отговорен човек. Изключителен специалист”, допълни още Симеонов. Той и неговите депутати от НФСБ са гласували “против” оставката му. Симеонов смята, че по-скоро на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има предел на търпението. “Всеки освен помиярите има предел на търпение. Много хора визирам”, заяви още Симеонов.

Симеонов добави, че за следващото Народно събрание няма да се кандидатира никой, който има апартамент или, не дай си Боже, да има фирма. “За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора имат право да бъдат в политиката. С други думи, свидетели сме на едно опростачване в политиката, заключи Симеонов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here