Тони Симидчиева
Тони Симидчиева

Знакови лица от пловдивската организация на СДС ще бъдат изключени от партията заради несъгласие с  политиката на местното ръководство. Сред изключените ще бъде и Тони Симидчиева.

В декларация,написана на 3 март, пловдивски седесари поискаха оставките на градския лидер Никола Хаджийски, областния председател и кмет на Карлово Емил Кабаиванов и секретаря на Областния съвет Милко Стрехин. Мотивите за исканите оставки бяха формулирани в  пет точки:

1. За допуснато уронване престижа на СДС с действията си и последвалите съдебни обвинения и дела.

2. За системно нарушаване на Устава, чрез подмяна на списъци с легитимни членове на СДС, членове на Градското и Областно ръководство, с удобни за тях хора. Създаване документи с решения, които никога не са били вземани от съответния орган. По този начин са превзели ръководните постове в организацията (Никола Хаджийски става председател на СДС-град Пловдив), като ги използват само и единствено за лична полза и ограничен кръг приближени до тях хора. Факт е, че всички са устроени с постове, които не са обсъдени и не са гласувани в ГС и Областен съвет на СДС. Милко Стрехин е член на борда на ВМЗ Сопот, близката до тях Елена Андреева е член на борда на Международен панаир – Пловдив, Георги Пилев е зам.- областен управител и други неизвестни на редовите членове постове.

3. Еднолично управление и вземане на решения, в разрез с Устава на СДС.

4. Липса на партиен живот, ясни политически послания и чуваемост за различно мислещите. Системно пренебрегване и неглижиране мнението на членовете и структурите на СДС.

5. Без никакви позиции по обществено важни градски проблеми, поради непознаване и нежеланието им да ги научат, което е разбираемо предвид това, че са от Карлово, Стамболийски, Сопот и Раковски.

Отговорът на пловдивския бунт е изключване на Веселин Стойков, Тони Симидчиева и Марта Момина, гласувано от Областния съвет на СДС. Те ще бъдат дадени на Контролния съвет за крайно решение.

Ето и новата декларация, пратена днес до медиите:

След 26 години в партията, символ на свобода и демокрация, наказват хора, застанали с имената си зад публично изказана позиция, полезна за СДС, но неудобна за няколко души. В опит да направят възможна дългоочакваната промяна в порочния начин на управление в СДС-Пловдив, те са изключени.

Категорично заявяваме, че с цената на всичко ще отстояваме единствено останалото ни право от историята на СДС – свободата на словото, правото да изказваме истини и мнения, различни от тези на ръководството, свободно и без страх от наказателни акции.

Поддържаме позицията си, че Никола Хаджийски никога не е бил избиран легитимно като председател на СДС – Пловдив и за това носи вина Милко Стрехин, секретар на Областното ръководство на партията. По тази причина продължаваме да настояваме те да освободят заеманите постове в СДС.

Несправедливото, репресивно и недемократично управление на тези хора, доказва тезата ни, че нямат място в партията, която е символ на демокрацията и свободното слово.

Подписали:
1. Веселин Стойков – Зам.- председател на СДС – град Пловдив, член на Областен съвет на СДС, член на Националния съвет на СДС и бивш председател на СДС – Пловдив.
2. Еню Енев – Зам.- председател на СДС – Пловдив.
3. Тони Танева Симидчиева – секретар на СДС – Пловдив, член на Областен съвет на СДС и член на НС на СДС.
4. Петър Попов – бивш депутат и председател на СДС – Пловдив.
5. Чавдар Марев – бивш председател на СДС – Пловдив, член на СДС от район Южен.
6. Йорданка Пенева – председател на Район Тракия
7. Златко Илиев – председател на клуб 10 – район Централен
8. Марта Момина – председател на клуб13 – район Централен, член на Областен съвет на СДС и член на НС на СДС.
9. Мнозинството от членовете на клуб 42 – район Централен.
10. Членове на СДС от други клубове и райони.
11. Симпатизанти и бивши членове на СДС.

1 коментар

  1. дали не са поредните вътрешнопартийно боричкания за власт ? В тая и без тва незначителна и съществуваща само на хартия партийка….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here