Показният арест на Алексей Навални, още преди да стъпи на родна земя, е ярък знак в две посоки. Първата е към инакомислещите в Русия – че ще бъдат смачкани и за тях няма място в отечеството им. Втората е към ЕС и САЩ – че тяхната подкрепа за Навални няма никакво значение и демокрацията е понятие без съдържание в империята на Путин. Това пишат в своя позиция от СДС.

Тези действия на властта в Кремъл за пореден път показват, че България направи правилния геополитически избор преди 30 години. Затова СДС многократно е заявявал, че всички опити на проруски сили да ни върнат в орбитата на Москва, са опасни и трябва да бъдат пресичани в зародиш.

Тези сили бяха особено активни, когато се решаваше дали да бъдем поканени в чакалнята на еврозоната. Тяхното неистово желание да се отдалечим от ЕС и да се доближим до Евразия пролича в многобройните им антиевропейски изказвания и перфидни внушения, че еврозоната ще направи българите бедни – сякаш по времето на СИВ бяхме богати!

Проруските сили бяха в основата и на протестите през лятото – те ги дирижираха задкулисно и в началото успяха да подведат и манипулират почтените хора, които излязоха с ясни граждански искания. Целта на кремълското лоби беше на всяка цена да свали властта и тя да попадне в ръцете на „правилните“ хора, които работят за него.

Предстоящите избори ще бъдат сблъсък между фалшивите проевропейци с червени петолъчки в сърцата и истинските, за които основна цел е пълната евроинтеграция на България с приемането й в Шенген и еврозоната.

За хората, които обичат свободата и споделят ценностите на демократична Европа, изборът ще бъде лесен. А за заслепените от пропагандата на кремълските апологети, случаят с Навални трябва да светне като червен предупредителен знак.

СДС е направил своя избор преди 31 години и никога не е отстъпвал от него.

Всеки избор е и отговорност и тези, които изберат петолъчката на Кремъл пред звездите на ЕС, трябва да са готови да си я понесат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here