Арестуваният кмет на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев поискал да излезе на свобода заради сериозно заболяване на кръвта, пише „24 часа“. Днес  Ралев и помагачът Иван Делевски се явиха пред Специализирания  съв в София. Ралев каза пред съда, че заболяването му представлявало влошени показатели – “нормалните стойности на билирубина са до 18, а в моите при всички положения трябва да са над 60”, обяснил той пред съда. Пред адвокатите си Ралев казал, че 20 часа не е приемал храна и за първи път се хранил когато му повдигнали обвиненията.

Строителните среди в Пловдив се е говорило, че в район “Северен” се искат пари. Това казала свидетелката по делото Марияна Атанасова. Точно на нея изнудваният строителен предприемач Здравко Ангелов й доверил, че кметът му иска подкуп. Други свидетели присъствали на разговори между предприемача Ангелов и Делевски, на които се споменавала сумата от 60 000 лева. Главният архитект на район “Северен”  Михаил Богданов и служителката Ана Богданова твърдят, че кметът е проявил сериозен интерес към тази преписка и я взел при себе си, както и да намерят причини да откажат на Ангелов.

“Приемаме поръчки и договори постоянно”, каза Иван Делевски . Защитната му теза е, че парите, намерени в автомобила му, са капаро за изграждане на строително хале. Съдет остави в арестта кмета на район “Северен”, но пусна под гаранция незабавно бизнесмена Делевски срещу 60 000 лева. Парите трябва да бъдат внесени до 10 дни.

Мотивът е, че той е привлечен на по-късен етап като посредник и ролята му е второстепенна. Като определянето на гаранцията се е взело впредвид и неговото материално положение. Прокурорът Венцислав Фердинандов обяви, че ще протестира решението в тази част, тъй като Делевски може да повлияе на свидетели. Защитникът на Ралев – Христо Ботев, съобщи, че задължително ще обжалва. Делото ще се гледа на втора инстанция на 11 юни пред Апелативния специализиран съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here