Световен уиски фестивал в Пловдив

Пловдив е домакин на първият WHISKEY FEST PLOVEDIV. Стотици марки уиски от Шотландия, САЩ, Ирландия и Япония ще гостуват в хотел „Империал“  на 12 и 13 май.

Нарастващият интерес към малцови и смесени уискита от висок клас събира все повече последователи в България. През последните пет години ежегодният „Уиски Фест“ в София обединява вносители, почитатели, колекционери и уиски ентусиасти в най-голямото уиски събитие в Централна и Източна Европа.

Организаторите на този престижен форум избраха Пловдив за пролетна столица на фестивала и основаха марката WHISKEY FEST PLOVEDIV. В града уиски културата е добре позната. Няколко специализирани уиски барове и магазини предлагат богат асортимент, както от популярни, така и от нишови и редки марки. Дегустациите, които се провеждат почти всяка седмица, разширяват приятелския кръг и познанията за „водата на живота“.

Събитието ще посреща гости от 17 часа в петък, 12 май, и от 14 часа в събота, 13 май . И в двата днидегустациите  са до полунощ.

Билети за предстоящия WHISKEY FEST PLOVEDIV се предлагат предварително онлайн чрез TicketLogic BG на https://www.ticketlogic.bg/whiskey-fest-plovediv/29374 и в партньорските уиски магазини и барове в Пловдив, Стара Загорa и Казанлък – The Whisky Library, Whisky Castle Сандък, Интермакс, , Morado, Планет Бар де лукс, Мартини бар, Drums, и Absolut. Билетите на стойност от 20.00 и 30.00 лв. ще може да се закупуват и на място по време на фестивала.

Еднодневен билет включва професионална дегустационна чаша, 6 уиски кредита и бутилка вода. Двудневен билет включва професионална дегустационна чаша, 10 уиски кредита и вода. Уиски валутата се разменя за дегустационни драмове – мерната единица на фестивала, която е равна на половин унция или 15 милилитра уиски еликсир.

Специално за фестивала световният лидер в производството на уиски чаши Glencairn създаде WHISKEY FEST PLOVEDIV „уиски граал“. Чашата е 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация и ще бъде изложена на видно място.