Председателят на ОбС в Пловдив Савина Петкова бе отличена с приза „Председател на Общински съвет 2018“ от Асоциацията на българските градове и региони по време на годишната среща на общините в Разлог. “Благодаря за признанието, което е не само за мен, а и за работата на моите колеги общински съветници. Изказвам благодарности и към работата на администрацията към Общински съвет Пловдив, която работи като добре смазана машина, което води до добрите резултати в нашата работа”, заяви председателят Петкова.

С награда бе отличена и Община Пловдив, която получи приза  „Най-иновативна община“. Това стана по време на церемония, където присъстваха председателят на Асоциацията Найден Зеленогорски, зам-министър МРРБ Деница Николова, евродепутати, кметове и общински представители и над 200 гости

Годишните национални награди на Асоциацията се раздават в 31 категории. Освен за успешно управление, общините се отличават за направените инвестиции в природата и хората; за развитие на спорта и младежките дейности; за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и много други. Основен критерий за определяне на призьорите са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here