ВМРО, Атака и НФСБ не могат да се разберат за общо участие на евроизборите и това ще е катастрофа за резултатите им, ако всяка партия от коалицията Обединени патриоти се яви самостоятелно. Нямат съгласие за водачите на листите, за политиките, лидерите не могат да надмогнат  егото си и бързо крачат по пътя на Реформаторския блок.

ВМРО обяви за свой водач Ангел Джамбазки, НФСБ – Валери Симеонов, Атака мълчи по въпроса. Върво хората на Симеонов обявиха курс на самостоятелно явяване , а Каракачанов го последва, Атака пак мълчи. Тази сутрин Сидеров обвини ВМРО, че се цепи, но нищо не казва за общо явяване. Все пак Сидеров има ясна позиция по отношеинето на малката коалиция към ГЕРБ – пълна подкрепа до края на мандата. „Нека и двамата други лидери да го кажат“, репчи се Сидеров. В същото време главата му е объркана по европейския въпрос  и залита по коалиция с Бареков, който щял да става учител, стигало му пет години европейска каторга. Точно маневрите му с Бареков принудиха Симеонов да го отпише от идеята за обща листа на ОП.

Симеонов обаче разбра и друго – НФСБ сам на изборите е катастрофа, дори и подкрепян от Дружеството на българските ракиджии. И написа писмо до ВМРО да преосмислят позицията си и да играят заедно с НФСБ. Атака няма покана от Симеонов.  „Тия неща се решават по мъжки, а не с писма като прелъстена и изоставена ученичка, която пише до гаджето си“, коментира Сидеров. Но Симеонов направи най-важният коментар: „Имаме съществени различия с Атака за външната политика, а евроизборите са външни избори“

Така Симеонов постави на масата непреодолимото различие със Сидеров – не можем да отиваме заедно на европейски избори, а той да върви напред с руското знаме.  Затова кани ВМРО, с които имали сходни идеи за ЕС.

ВМРО ще приеме поканата на Симеонов при едно условие – водач да е Ангел Джамбазки.Трудно е за преглъщане, но НФСБ няма друг избор. Различно решение ще е пагубно. В последните социологически проучвания на ЕС патриотите се радват на два мандата, но сондажът е правен  при обща листа на ОП.

Засега е сигурно, че Симеонов не ще в общите редици руски агенти. За подръжка на правителството стават, но нямат работа в Европейския парламент. Вероятно всички от малката коалиция ще останата на сухо , но най-сигурно е за Сидеров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here