Румънският национален шампионат по колоездене ще се проведе  в зала “Колодрума” на 20-21 октомври. Румъния е първата страна, избрала да проведе  да  турнир от вътрешния си календар  в Пловдив.

Най-добрите клубове, сред които и “Стяуа”, пристигат за тренировки седмица предварително. В Пловдив идва и президентът на Румънската федерация по колоездене Едуард Новак, параолимпийски шампион за 2012 г., както и генералния секретар Траян Гога.

Румънската федерация по колоездене е напълно удовлетворена от условията, предоставяни от залата, несъмнено най-добри на Балканите.

„За нас е чест, след традиционните вече български държавни личностно-отборни шампионати, “Балканската Купа” 2017 г. и официалното домакинство на Балканския шампионат по колоездене 2018г. , да приемем национално състезание на съседна държава. Убедени сме, че е това няма да остане  единичен случай , само  въпрос на време и преговори  е „Колодрума“ да се утвърди като притегателен център за тренировки, лагери и международни шампионати по колоездене “, коментира Галина Китена, директор на ОП „ Многофункционална спортна зала“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here