В обръщение към българите на профила си във Фейсбук Леонид Решетников, бивш генерал от КГБ, бивш директор на Института за стратегически изследвания, а в момента директор на руското националистическо и монархическо движение “Двуглав орел”, разкри официално Волен Сидеров като проводник на руските интереси у нас. На руснаците им омръзнали “малките ухапвания и дребнавата подлост”. “Псевдо приятелите са по-лоши от откритите врагове”, пише Решетников и  благодари на Волен Сидеров, Николай Малинов и Боян Чуков.

“Драги българи! Този конфликт не би добил такъв размах, ако не беше ситуацията, в която се намират Русия, Европа и целият свят. Не се обиждайте! Думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пастирска любов”, пише още Решетников, чиято кагебейска дружинка активно се намеси в последните президентски избори у нас и инсталира на поста Румен Радев.

“Ако знаете за посланието на нашия президент пред Федералното събрание, то вероятно разбирате, че можем да се окажем на прага на страшни събития. Западният свят, в който сега е включена и България, оказва огромен натиск над Русия с цел, както каза Путин, да спре нейното развитие. С вас се оказахме в различни лагери. Има историческата шизофрения и издевателството над паметта на воините освободители на България. Всичко това е политически мотивирано, за да се покажат толерантни пред Запада, НАТО и ЕС.
Все по-силно се разминаваме с българите – не само с ръководния елит, но и с немалка част от народа”.

Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Социалистите обичат много да обещават, но и като герберите не правят нищо реално за развитие на българско-руското сътрудничество.

Според него патриарх Кирил едва се е стърпял до последно да не реагира на официални речи и благодарност “към някакви митични украинци и неизвестни финландци”. Но когато чул и уж “проруският” Радев, реагирал, макар че Решетников казва, че “абсолютно изключвам версията за участие в някаква политическа комбинация”.

Решетников, цитиран от “Дневник”, също така е песимистичен за подобряване на ситуацията, защото “съдейки по всичко, разколът ще се засилва, но всички проблеми произтичали от това, че България е член на НАТО – изключително враждебна към нас организация, на ЕС – наложил твърди санкции и верен съюзник на САЩ, смятащ ни за главен враг”.

1 коментар

  1. Руски боклук. Отношения с тея орки не трябва да има, нито дипломатически, нито икономически.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here