Пепа Деведжиева трябва да преодолее сложна политическа ситуация за местните избори в Пловдив
Пепа Деведжиева трябва да преодолее сложна политическа ситуация за местните избори в Пловдив

 

Кандидатът за кмет на Пловдив от Реформаторския блок  ще бъде посочен от бизнеса, който и ще финансира кампанията  за местните избори наесен.  В петък в Тримонциум ще бъде учреден Реформаторски бизнес блок, чийто глас ще бъде решителен  за излъчване на кандидатурата. Организирането на подобен  блок е ясен сигнал, че точно бизнесът ще бъде главният играч в схемата на реформаторите за кметската битка.

Днес в Пловдив евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов и местният лидер Пепа Деведжиева дадоха отлична оценка на стоте дни на кабинета Борисов. Започнал мудно, но това било очаквано, тъй като   имал нужда от сработване.

Сложна игра очаква реформаторите на идващите  избори в града, тъй като напрежението   е очевидно и на национално, и на местно ниво. Определянето на кандидат, който задоволява всички партии в блока е непосилна задача и отговорността ще поеме бизнесът. Целта е да се избегне конфузната ситуация, при която  реформаторите не излъчват кандидат и подкрепят кандидатурата на ГЕРБ.  Самият Радан Кънев вече обяви, че по корем ще лази, но в Пловдив ще има реформаторски кандидат, който ще бори Иван Тотев.

Ситуацията става деликатна при евентуален втори тур, на който кандидатът на реформаторския блок  едва ли ще се промъкне. Днес Пепа Деведжиева каза, че могат да подкрепят друга  дясна партия извън блока. Местният лидер все още се страхува да каже, че това е ГЕРБ.  Тогава ситуацията се преобръща наопаки и лицемерието ще удари тавана. В предизборната кампания през 2013 година госпожа Деведжиева казва на срещите си, че не бива да се допуска ново управление на ГЕРБ,БСП и Държавна сигурност. Десният лидер казва още, че голяма политическа и идеологическа лъжа е, че ГЕРБ е дясна партия. Сега обаче ДСБ управлява в коалиция с очевидно дясна партия, тъй като в противен случай  това управление губи смисъла си, а сега получава добри оценки от същите лидери.

Спасението  в тази сложна ситуация е номинираният кандидат  на Реформаторския блок  да е фигура, по коато градът да се захласне. А това е възможно само, ако е прекалено разпознаваем  и няма да има нужда медиите да го запознават с избирателите. Осем месеца е твърде малко време тепърва да опознаваме някого.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here