0000253790-article2

Радан Кънев, който окончателно напусна Реформаторския блок  и почти обяви началото на нов десен проект, каза пред шефовете на ДСБ, че нито един десен избирател няма да подкрепи червен генерал. След заседание на ръководството на партията  Кънев  разкритикува позицията на ЕНП, която призова ДСБ да гласува ца Цецка Цачева. “Правят го през медиите на Пеевски и мафията. Искат да гласуваме срещу мафията чрез медиите на мафията. Няма да стане. Къде беше ЕНП когато предложихме първични избори във формата ЕНП. Къде беше когато предложихме обща дясна кандидатура”, питаше Кънев.

Той щял да гласува в неделя по обед. Ако дотогава Борисов си е подал оставката, ще гласувам за Цецка Цачева, ще избера по-малкото зло. И не само аз, стотици хиляди гласа ще получи Борисов, ако подаде оставка. Защото той вече веднъж излъга – след първия тур. Ако сега го направи, хората ще разберат, че казва истината”, анализира Кънев.

В същото време ДБГ, СДС, НПСД и БНЗС а преподписали коалиционното споразумение без участието на ДСБ и смятат да продължат заедно напред. Лидерът на ДБГ Меглена Кунева допълни, че новото споразумение няма срок на действие, както бе досега действащия документ, с който бе създаден Реформаторския блок – партиите поеха ангажимент да се явят заедно на един пълен цикъл от избори, приключващ с настоящите президентски. Кунева коментира, че за РБ е важно да демонстрира, че е “силен, жизнен проект, който избори след избори се държи “изключително устойчиво”.

Новото политическо споразумение е отворено и за индивидуално членство и може да бъде подписано от всеки, който желае, в следващите три месеца. Първият подписал е бившият образователен министър Тодор Танев. Очаква се здравният министър Петър Москов, който е член на ДСБ, също да подпише. Кунева призова цялата партия ДСБ да се присъедини.

Изпълнителният съвет на РБ препотвърди подкрепата за Цецка Цачева. “Изборът й е първостепенна задача не само за РБ, но и за България”, посочи шефът на СДС Божидар Лукарски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here