Пловдивската социологическата агенция „Неохрон“ излезе с първи за годината прогнозни резултати преди местните избори в Пловдив. От агенцията правят уговорката, че интересът на пловдивчани към есенните избори е още слаб, както и към евроизборите, които са след два месеца.

Иван Тотев е фаворитът в класацията с 27 процента, следван от Славчо Атанасов – 19,8, Дани Каназирева – 17, Николай Радев – 5,5, Здравко Димитров – 4,5. „Неохрон“ прави и другата уговорка – не са ясни кандидатите, тестват се само имена, които се въртят в публичното пространство. Не се знае още кой ще е кандидатът на ГЕРБ, нито дали Атанасов ще е кандидат на Обединени патриоти или само на ВМРО,както и дали БСП ще се спре на Николай Радев. Единствено сигурно било участието на Дани Каназирева.  „Неохрон“ отбелязва още, че подкрепата за Тотев е спаднала с 10 пункта от предишните избори, Славчо запазил, а Каназирева вдигнала подкрепата.

Не е тайна, че проучванията на „Неохрон“ са винаги в полза най-вече на Каназирева и това поставя резултатите от проучването под съмнение. Агенцията отбелязва обаче нещо важно – младите пловдивчани са твърдо зад Тотев.

При политическите сили лидерството на ГЕРБ в Пловдив е безспорно – 42-43 процента подкрепа, очаквано втори в това проучване е „Съюз за Пловдив“ на Каназирева с 14%, БСП – 12, ВМРО – 11, НФСБ – 4.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here