Първа копка на първия общински многоетажен паркинг в Пловдив реално може да се очаква до края на годината, коментира пред Plovdiv24.bg кметът на район “Западен” Димитър Колев. 1500 кв. м от терена на улиците “Орфей” и “Звезда” ще бъдат застроени по проекта, а останалите 1000 кв. м благоустроени.

Паркингът ще е на 4 нива, като партерът ще е зона за обществено обслужване и там ще се обособят помещения под наем. Останалите три етажа ще поемата общо 153 автомобила – по 51 коли на етаж. Последното ниво ще е открито със защитно покритие срещу дъжд и слънце. Сградата ще е с подсилена конструкция, което ще позволи надстрояване с още 2 етажа при необходимост.

“Тези паркоместа няма да обслужват търговската зона, а ще са места с абонаментен месечен наем само за живущи. Очакванията ни са за първа копка до края на годината, а след това – в рамките на 6-7 месеца обектът да бъде готов”, уточнява Колев.

3 500 000 лв  за строителството на паркинга вече са гласувани от Общинския съвет и това дава увереност на раонната администрация, че проектът ще бъде реализиран.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here