IMG_8064-1024x900

 

Първият официален кандидат за кмет на Пловдив на местните избори през октомври – Дани Каназирева, беше посрещнат с особен коментар от настоящия кмет  Иван Тотев. “Не ме карайте да се смея”, отговори той на въпрос възможен ли е балотаж между него и Казназирева, както показаха първите социологически данни за града. После сериозно каза, че е прекалено рано да се говори  кой ще отиде на балотаж и с кого.

Тотев  изрази  и учудването си, че вече е средата на май, а има само един заявен кандидат.  Той очаква бройката да стигне поне 13-14 мераклии.  “Разбирам, че се водят трескави разговори вътре в партиите  и между тях. Търсят подкрепа от ляво, от дясно и от Господ. Ясно е, че трудно може да се намери алтернатива на успешното управление на града. С това си обяснявам и липсата все още на други кандидати”, коментира  предизборната ситуация кметът.

Той е категоричен, че председателят на Общинския съвет Илко Николов има своето място в дясното управление на града. “Чувам, че  Пепа Деведжиева говори едно, д-р Шишков – друго. Но никой не е отписал арх. Николов. И откъде сте сигурни, че реформаторите не говорят с него”, намекна  Тотев.

Дани  Каназирева стартира кампанията си със сбирка във фоайето на Дома на културата. Тя се надява да надмине резултата си от предишната кампания през 2011 година, когато събра 10650 гласа и се нареди на четвърто място. Листата за общински съветници на “Съюз за Пловдив” получи 9296 гласа  и вкара  четирима  местни парламентаристи.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here