С наближаването на местните избори ОбС в Пловдив става все по-невъзпитан. Нивото на дискусиите става все по-махленско. Пропадането все по-видимо. Потвърждава се от последните две сесии- извънредната за дейността на „Пловдив 2019“, и днешната , която трябваше да реши дали да изкупи частен терен  в междублоково пространство  на  ул. „Капитан Райчо“ заради протеста на живеещите там.

На извънредната сесия някои съветници бяха разгромени  заради плиткоумието си – питаха за единичната цена на химикалките на „Пловдив 2019“ и показваха снимка със сбъркан текст от  изложбата „Дим“. А днес други бяха разгромени  заради желанието си да ги снимат и да попаднат в новините. Пепа Деведжиева, която е и зам.-председател на ОбС, предложи  собственикът на дискусионния имот да го дари на общината, а благодарните хора и златен паметник  щели да му издигнат. А хората бяха в залата и можеха да бъдат питани искат ли изобщо паметник да вдигат на някого, или  само градинка. Но госпожа Деведжиева  трябва да е в джаза когато в залата има протестиращи хора, моментът не е за изпускане, така тичаше и към  парка в „Северен“  при други протестиращи. Така се стигна и до златния паметник, изваян от признателни граждани.

Председателят на ОбС Савина Петкова каза по едно време: Излагаме се! И допълни, че поведението на някои съветници е въпрос на възпитание. Като невъзпитана се позна единствено Дани Каназирева и последва традиционната й тирада, че тя не е от тези. Тя обаче е от другите.

Каназирева е в стихията си когато в залата има протестиращи за нещо граждани и повече микрофони. Тогава често взима думата, говори назидателно и громи управляващите, с  които до преди минути се е договаряла нещо. Така си изпросва и аплодисменти от дошлите граждани, вижда се как цялата е в бяло и как не работи нищо друго, освен да брани правата на ощетените пловдивчани. Когато гражданите и медиите си разотидат, вдъхновението напуска Каназирева.

Така тя се превръща в трагикомична картинка. Ако чуе, че микрофоните и камерите са били изключени докато е говорила, направо ще се разреве. Но проблемът е по-сериозен. Някои сериозно я заблуждават, а тя вярва с плам в душата, че е способна на чудеса на идващите местни избори. В нейната група си говорят и за балотаж, което я кара да изглежда още по-нелепо. Тя е способна да развява фалшиви социологически сондажи, но да си чеше егото пред медиите. Умира за тях. Избирателят също умирал за нея, според нея.

Така на местните избори взаимно ще се самоубият – и Каназирева, и нейните избиратели. Това също е въпрос на възпитание.

А когато нейното протеже Евелин Парасков  започне да срича написаното от Каназирева и не знае как да върже пет изречения, става ясно какво е пропадащ Общински съвет/ник/.

Ако има възможност, наложително е общинските сесии да бъдат забранени пет месеца преди местните избори и партийните комисари да излязат на свободния пропаганден пазар. Там трябва и да си платят, ако  се наложи. А сега им плащат да идват на сесии, осигуряват им и медии на корем, пред които напълно освирепяват и дебилстват. Затова слушаме за златни паметници, химикалки и текстове на снимки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here