Все така да продължите да се развивате в икономическо отношение и като Европейска столица на културата да имате голяма посещаемост и още повече хора да разгледат града, заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, който е на официално посещение в страната ни. Днес той бе на първата си официална визита в Пловдив и бе посрещнат от кмета Иван Тотев в заседателната зала на общината.

„Ние знаехме, че идваме на посещение в Пловдив – Европейската столица на културата, но Пловдив не е само град на култура, но и на икономика. Това е вторият по големина град в страната и богатата култура и история на града ще спомогнат в бъдеще за привличането на нови инвестиции“, каза още Франк-Валтер Щайнмайер.

„Пловдив е един от много бързоразвиващите се региони с най-голямата индустриална зона в страната, с хомогенно развитие по отношение на индустрия и култура. Пловдив е ЕСК 2019 заедно с италианския град Матера и е един от важните културни центрове на Европа“,каза  Иван Тотев, който на разходка с президента разказа накратко за историята на града. Двамата се спряха на стълбите на Каменица и разгледаха изложбата на Берлинската стена, разположена на площад „Римски стадион“. Кметът Иван Тотев отбеляза, че снощи бе открита първата извън Германия изложба на Дойче телеком.

Президентът на Германия посети немския завод „Либхер“ близо до Пловдив, където работят над 2000 души, с част от които той е успял да разговаря. “Това е само един пример от многото немски инвестиции в България, които се реализират от десетилетия“, сподели той и каза, че по време на кръгла маса с български и германски икономисти са обсъждали как да се привлекат още повече инвеститори в бъдеще.

Президентът на Германия се подписа в почетната книга на Община Пловдив, а кметът Иван Тотев му връчи плакети на Пловдив и Европейска столица на културата. По-късно господин Франк-Валтер Щайнмайер разгледа Античния театър, къща „Клианти“ и се разходи в Стария град.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here