„В Община Пловдив вярваме, че във времена на глобална криза единствено публичните инвестиции могат да генерират растеж и заетост. Строителството остава един от малкото незасегнати браншове, а това е шанс за много компании да продължат да извършват дейността си и да подсигуряват работни места“,коментира зам.-кметът Илия Кирчев. Следващите месеци ще продължим да работим поосновните обекти от инвестиционната програма, обяви Кирчев.

Водният цикъл за 120 млн. лева, който бе спрян временно, ще се рестартира от следващия понеделник. „Модър-Царевец” ще се обяви поръчка, двата стадиона скоро ще започнат процедурите, а новият мост над Марица се проектира.  Отделно се работи по инфраструктурата в „Гладно поле” ,където лятото се очаква да започне строителството. Детски градини за 10 млн. лева и по-малки обекти за още толкова.

1. „Интегриран проект за водите на гр. Пловдив(Европроект по ОПОС) – Прогнозна стойност 120 000 000 лв. без ДДС. Рестартираме ремонтните работи в най-кратки срокове като времевите интервали без водоподаване ще бъдат сведени до минимум. Необходимо дофинансиране около 34 000 000 лв. без ДДС.

2. Модър-Царевец“ – прогнозна стойност 12 000 000 лв. с ДДС. Очакваме да стартираме строителството през лятото, в случай че бъде осигурено финансиране.

3. Довършването на бул. Северен и връзката му с Карловско шосе – 20 000 000 лв.

4. Мостът на р. Марица свързващ бул. Копривщица и  бул. България – прогнозна стойност 30 000 000 лв.

5. Стадионите – Локомотив и Ботев – прогнозни стойности съответно  12 000 000 и 25 000 000 лв. 

6. Инфраструктура на „Гладно поле“ (Европроект по ОПРР) – прогнозна стойност 11 000 000 без ДДС. Очакваме да стартираме строителството през лятото, в случай че бъде осигурено финансиране.

7. ДГ „Каменица“, пристройката на ДГ „Зорница“, нова детска градина в район „Източен“ на ул. Богомил и новата детска градина на бул. Александър Стамболийски в район „Южен“ –           предварителна прогнозна стойност 14 000 000 лв.

8. Изграждане на социални жилища в район Източен на ул. Владая и саниране на 5 жилищни блока на територията на гр. Пловдив по ОПРР – прогнозна стойност 9 000 000 лв.

9. Продължават и ремонтните дейности на уличната мрежа във всички райони на града. Довършва се преасфалтирането на ул. „Белица“ в район „Западен“, след което започваме с ул. „Юндола“ и ул. „Орфей“. Едновременно с това стартираме ремонта на част от бул. „Източен“ в частта между бул. „Мария Луиза“ и бул. „6 септември“ в район „Източен“. В „Южен“ предстои пускането на ул. „Борис Сарафов“, след което до средата на лятото стартираме и строително-монтажните работи по ул. „Даме Груев“. В кв. „Тракия“ се довършва ремонта на ул. „Съединение“. – прогнозна стойност 2 500 000 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here