Кметът Иван Тотев първи подписа бюджетната линия за управление на ОП "Региони в растеж".
Кметът Иван Тотев първи подписа бюджетната линия за управление на ОП “Региони в растеж”.

Предгаровото пространство, което ще се оформи като площад, както и подлезът, собственост на общината, ще бъдат рекоструирани с пари от ОП “Региони в растеж”. Пловдив е първият град в страната, който получи одобрение за инвестиционната си програма. Кметът Иван Тотев първи подписа  бюджетната линия на стойност около 460 хил. лв. за управление на “Региони в растеж”  през целия 7-годишен период.

„Бързаме, защото целта ни е до 31 май тази година да внесем проектни предложения за над 41 млн. лв. или 51 на сто от предвидените за Пловдив по програмата общо близо 81 млн. лв.“, коментира Тотев.

Община Пловдив вече е почти готова с първите си две проектни предложения за 18 млн. лв., свързани с образователната инфраструктура в пространството между булевардите „Марица-юг“ и „Княгиня Мария Луиза“, както и обновление на площада пред Централна гара с прилежащия подлез..

„Предвиждаме цялостна реконструкция, която да превърне предгаровия площад в привлекателно градско място с достъпна среда за хората в неравностойно положение“, посочи заместник-кметът инж. Димитър Кацарски.

До 31 май ще бъдат внесени още проектни предложения за облагородяване както на образователната инфраструктура, така и на вътрешноквартални улици и пространства в социалната зона за въздействие.

„До момента  Пловдив е първата българска община, подписала всички етапи на „Региони в растеж“ – първа подписа инвестиционната си програма, първа разработи правилата и нормите за работа на междинното звено, първа е и при разписване на бюджетната линия“, допълни инж. Димитър Кацарски.

При изпълнение на заявените проекти до края на 2018 г. общината има право да кандидатства за преразпределение на неусвоените средства за още 40 млн. лв.

1 коментар

  1. Не се обяснявайте, а правете и градете и най-важното – не крадете! НЕ ми ги изтъквайте тея най-нормални неща като един вид успех или постижение на научната мисъл. За това сте там и това ви е работата, дами и господа – реинвестиране на данъците, които всеки един от нас плаща в общинската хазна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here