Побратимяването на Пловдив с град Лахор обсъдиха днес кметът Иван Тотев и посланикът на Пакистан у нас Бабар Хашми, който е за първи път в града.

„Вие сте един от най-важните кметове в България, а Пловдив е красив град и предполагам е чест да сте начело на неговото управление“, каза посланикът. Той уточни, че България и Пакистан имат приятелски дипломатически взаимоотношения вече 52 години и предложи да съдейства за побратимяване на Пловдив с Лахор, който е вторият по-големина град в Пакистан и негова културна столица.

Иван Тотев заяви, че ще изпрати официална покана за посещение до кмета на Лахор, като така ще се развият не само взаимоотношенията в културен план, но и тези за бизнеса и инвестициите, още повече че Пакистан, както и България са част от Новия път на коприната (One Road, One Belt) на Китай.

„Да си кмет на Пловдив е голяма отговорност, имаме богато историческо наследство, за което да се грижим“, заяви Иван Тотев и запозна посланик Башар с ниските нива на безработица, доброто икономическо развитие, за което допринася и включването на все повече нови технологии. „Всяка година правим фолклорен фестивал с участие на състави от цял свят, може и Пакистан да представи споите традиции и да участва“, покани Иван Тотев.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here