Пловдив с най-добър маркетинг в туризма

 Община Пловдив бе наградена с приз за „Най-успешна маркетингова стратегия в туризма за 2017”. За трета поредна година в София бяха връчени Годишните награди  BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY BATI 2017 (Балкански награди за туристическа индустрия), с които се отличават значимите постижения на общините и компаниите, които усърдно работят в една от най-важните сфери в българската икономика – туризма, както и постиженията на компании от съседните балкански държави. Бяха връчени Гран при  в повече от 20 категории.

В присъствието на  посланици и представители на дипломатическия корпус, кметове, собственици на хотели и големи туроператори отличието за Пловдив бе връчено на заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков.Пловдив получава Гран при за трета поредна година. През 2016 г. отличието бе за  „Лидер в туризма на Балканите“.

Организационният комитет, медийните партньори и журито номинираха и отличиха стратегията на Община Пловдив, която е сред най-атрактивните европейски дестинации, с високо развита конкурентоспособна туристическа индустрия. Градът под тепетата е център на проспериращ туристически район, с уникална среда на запазена природа, впечатляващо културно наследство, динамична съвременна култура, високотехнологично и стабилно бизнес пространство и разнообразие във възможностите за прекарване на свободното време.„Всичко това е в резултат и от прилагането на успешната маркетингова стратегия в туризма“, е преценката на журито.