В  Пловдив бе открит барелеф на 28-ия президент на САЩ Удроу Уилсън, който е монтиран върху сградата на Тракийското дружество “Войвода Руси Славов”. Мотивите на  тракийците са,че  Уилсън е защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора от Ньой, а сдружението с нестопанска цел започва отбелязване 100 годишнината от края на Първата световна война.

Барелефът бе открит посланика на САЩ в България Ерик Рубин, кмета Иван Тотев, ген. майор Нонка Матова – председател на “Тракийско Дружество “Войвода Руси Славов”.

 За Рубин днешната церемония има огромен символизъм, защото според него историята не се помни достатъчно. По думите му създаването на ООН е основано именно на идеите и идеалите на Уилсън. Както ние, така и българското правителство работим усилено, за да направим, така че българите да пътуват по-лесно до САЩ. Но законът, съгласно който би могъл да падне визовият режим, зависи от Конгреса. Единствено той може да го промени”, каза американския посланик.

Ерик Рубин засегна и темата за покупката на самолети F16, като отбеляза, че се провеждат преговори, работи се усилено и се надява скоро на положителни новини.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here