Пловдив ще предложи на държавата два стадиона за евентуалното ни домакинство на световно първенство по футбол през 2030 година, обяви кметът Иван Тотев след срещата си със спортния министър Красен Кралев. Градът предлага стадион “Пловдив“ и стадион “Локомотив“.

“Експерти на спортното министерство, заедно с хора от Българския футболен съюз, ще проучат обстойно двете възможности, преди да се вземе някакво решение”, каза Кралев. Той имаше среща и с хора от фенклуба на Локомотив, предвождани от клубната легенда Христо Бонев.

Пловдив да има и отделен лекоатлетически стадион. Иван Тотев ще направи официално предложение до общинския съвет бъдещото съоръжение да се изгради на мястото на сегашния ученически стадион, който се стопанисва от лекоатлетически клуб “Тракия 96”. Новото съоръжение ще бъде с осветление и ще може да приема национални състезания, както и Балканско първенство. То ще се използва от абсолютно всички лекоатлетически клуба в града, като цялата инвестиция ще е около 5 милиона лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here