IMG_6386

Пловдив и  Лвов вече са побратимени  градове. Днес по обед в западния украинския град кметът Иван Тотев и  колегата му Андрий Садовой подписаха споразумение за сътрудничество. Садовой е и председател на местния общински съвет. На церемонията бяха още председателят на ОбС Савина Петкова, зам.-кметовете Розалин Петков и Амелия Гешева., ректорът на ПУ Запрян Козлуджов, почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев  и почетният консул на България в Лвов Виктор Нотевский.

В разговорите между домакини и гости  бяха затвърдени общите цели и приоритети в програмите за управление на двете общини.

„Убеден съм, че първата крачка трябва да бъде направена от администрациите. След нея се дава път на културния обмен, след който винаги идва и бизнеса“, каза кметът Иван Тотев. „Пловдив има богат опит и постигна много в последните 10 години след приемането ни в Европейския съюз. От всичко, което видях, аз съм твърдо убеден, че Лвов има целия потенциал да се развива още по успешно, за да се затвърди като център за култура, туризъм и инвестиции на европейско ниво. Ние сме готови да окажем пълна подкрепа, да споделим своя опит и да работим заедно в името на просперитета на двата града. Намерихме много общи допирни точки и набелязахме конкретните първи стъпки, които ще бъдат реализирани още до края на тази година“, заяви кметът на Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here